keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kohti vuoden suurinta #urheilubisnesseminaariaPerjantai ja kesäinen Suomen Turku on jo sinällään lyömätön yhdistelmä. Tämänviikkoinen perjantai täällä suomalaisen kulttuurin kehdossa tarjoaa tosin vielä jotain normaaliakin parempaa. Tuolloin päivänvalon näkee nimittäin järjestyksessään toinen Urheilujohtamisen Tulevaisuus –foorumi. Uskallan jo luvata, että tällä kertaa maaginen yhdistelmä 13. päivä & perjantai ei tule olemaan epäonninen. Päinvastoin. 

On nimittäin käynyt niin, että foorumiin on ilmoittautunut yli 250 urheilubisneksestä kiinnostunutta. Häkki tulee siis olemaan täynnä. Vilkaisu ilmoittautuneiden listaan kertoo, että kasassa on erittäin toimiva kombo; On entisiä ja nykyisiä huippu-urheilijoita, on yritysten viestintä- ja markkinointiosaajia, on koulutus- ja tutkimusihmisiä, mediaa sekä liittojen ja seurojen edustajia Suomen joka kolkasta. 

Erittäin positiivista, ettei osallistujajoukko painotu pelkästään Etelä-Suomeen, vaan mukaan on tulossa yllättävänkin paljon jengiä myös Pohjois- ja Itä-Suomesta. Lienee kuitenkin tässä yhteydessä syytä hieman selventää, että mistä koko foorumissa on ylipäänsä kyse?

Mikä ihmeen Urheilujohtamisen Tulevaisuus –foorumi?

Foorumin juuret johtavat Itä-Suomen yliopistoon (UEF), joka pitkälti Juho Nenosen masinoimana järjesti viime vuonna ensimmäisen foorumin. UEF:han on mm. organisoinut ensimmäisen urheilujohtamisen sivuainekokonaisuuden, jossa itsekin olen käynyt pari kertaa jakamassa näkemyksiäni vierailevana luennoitsijana.

Joka tapauksessa, allekirjoittanutkin osallistui viime vuotiseen tapahtumaan. Olin todella vaikuttunut siitä miten urheilubisneksen uusi ja kokeneempi sukupolvi jakoivat ajatuksia foorumin aikana. Bonuksena toki kaupan päälle liiviin tarttui huikea määrä uusia kontakteja täydentämään jo olemassa olevaa sporttibisnesverkostoani. Jos kiinnostaa, niin bloggaukseni viime vuoden foorumista löydät täältä: http://kuuluvainen.blogspot.fi/2015/03/urheilu-johtamisen-tulevaisuus-foorumi.html

Ensimmäinen foorumi oli niin toimiva setti, että jatkoahan sille oli saatava. Monen tekijän summana tämänvuotisen tapahtuman pääarkkitehteina häärivät Nenonen ja Jaakko Haltia Turun ammattikorkeakoululta päätyivät tällä kertaa järjestämään tilaisuuden Turun ammattikorkeakoulun tiloissa Kupittaalla. Pientä lisähaastetta järjestelyihin toi varmasti se, että Neponen tekee parhaillaan suomalaista koripallohistoriaa, siirryttyään viime kuussa yllättäen Argentiinaan. Hienosti herrat ovat kuitenkin homman klaaranneet ja seminaarihommat ovat pysyneet nätisti näpeissä.

Tänä vuonna foorumi nivoutuu kauniisti osaksi Tekes-rahoitteista Arvoa Urheilusta –hanketta, jossa olen itsekin ollut mukana M3 Researchin kautta virallisena tiedonkeruukumppanina sekä sparraajana. Jos et ole jo tutustunut hankkeeseen, niin löydät sen sivut tästä linkistä: http://www.csb.fi/arvoa-urheilusta-hanke/
 
Erityisesti hankeblogi on täynnä timanttista asiaa urheilubisneksen eri ulottuvuuksista. Hankkeessa mukana olevien yritysten ja korkeakoulujen edustajien lisäksi blogissa on nähty runsas joukko nimekkäiden vierailijoiden kirjoituksia. Vahva suositus, jos aihe yhtään kiinnostaa!

Mikä allekirjoittaneen rooli sitten on perjantaisessa foorumissa? Eipä tällä kertaa itseasiassa kovinkaan suuri. Toki olen Juhoa ja Jaakkoa sparrannut ohjelman kanssa ja hieman auttanut jonkun kontaktinkin kautta, mutta muuten olen lähinnä hoitanut tapahtuman mediasuhteita ja lyönyt tietty vähän lisälöylyä sosiaalisessa mediassa. Käytännössä kunnia tapahtumasta kuuluu kuitenkin pitkälti Juholle ja Jaakolle tiimeineen.

Rosteri täynnä huippunimiä

Key note- puhujiksi on kiinnitetty, ainakin omasta mielestäni, erittäin mielenkiintoisia ja ajankohtaisia nimiä. Tapahtuman virallisena suojelijana toimii legendaarinen Ilkka Kanerva.

Ensin suomalaisen viestintämaailman huipulla vaikuttava Kirsi Piha tulee kertomaan näkemyksiään mahdollisuusviestinnästä urheilussa. Sitten aina yhtä fantastinen Laura Lepistö tuo urheilijan näkökulmaa tilaisuuteen. Tämän jälkeen vuorossa on tutkijoiden osuus. En tiedä varmaksi ketkä tästä vastaavat, mutta lonkalta heittäisin betsini Loimaan suurmiesten Haltia & Harri Jalonen suuntaan. 

Seuraavaksi vuoroon päästetään erittäin ajankohtainen nimi, elikkäs viime viikolla lanseeratun uuden vapaaotteluorganisaatio EuroFC:n (http://www.euro-fc.com/) suomalainen toimitusjohtaja Jarno Kukila. Käsittääkseni tämä tulee olemaan ensimmäinen kerta, kun EuroFC:n tarinaa avataan seminaarimuotoisessa tapahtumassa. Tulee mielenkiintoista, sillä olen ollut poikkeuksellisen täpinöissäni EuroFC:n lanseerauksesta. Enkä vähiten siksi, että kyseessä on M3 Researchin asiakas, joka on ottanut insightin mukaan toimintansa ytimeen heti alusta lähtien. Silkkaa musiikkia sielulleni.

Foorumi järjestetään Turun Kupittaalla


Kukilan jälkeen käännetään katseet enemmän teknologiaosastoon, kun Uplausen (http://uplause.com/) toimitusjohtaja Veli-Pekka Marin kertoo, miten urheilutapahtumien käyttäjäkokemusta ja kannattajien sitouttamista voidaan parantaa teknologisten ratkaisujen avulla. Firman referenssilistaus on muuten todella vaikuttava, joten luvassa on todennäköisesti tuulahdus suuren maailman meiningistä. 

Tilaisuuden virallisen osion lopettaa espanjalainen Pedro Duarte. Nykyään suomalaisen Sportacam- startupin tiimissä työskentelevä kaveri on aiemmin tehnyt työuraa mm. sellaisen pikkuseuran kuin Real Madrid digipomona. Tällaisen taustan omaavan jannun saaminen Suomen Turkuun ei ole muuten ihan joka päiväistä herkkua.

Virallisen osion jälkeen siirrytään jatkoille legendaariseen Hamburger Börsiin. Ja jokainenhan tietää, että nämä tilaisuudet ovat niitä kaikkein parhaita uusien kontaktien solmimiseen. Toivottavasti saadaan mahdollisimman suuri jengi mukaan verkostoitumaan, vaikka perjantai-ilta toki voi monelle hieman haasteellinen ajankohta ollakin.

Ja jos et pääse paikanpäälle, niin ei syytä murheeseen. Turun ammattikorkeakoulu on nimittäin luvannut järjestää striimin tilaisuudesta (esityksistä, ei jatkoilta :)). Seuraile sosiaalista mediaa (häsäri: #UJT2016). Tuo linkki varmasti aikanaan ilmestyy mm. Twitteriin.

Urheilujohtamisen Tulevaisuus –foorumi 13.05.2016, ohjelmaklo 11 – 12
Mahdollisuus ruokailla omakustanteisesti ravintola  Sodexhossa, Lemminkäisenkatu 30, Turku

klo 12 – 12.15
Foorumin avaussanat, Ilkka Kanerva

klo 12.15 – 13
Mahdollisuusviestinnän mahdollisuudet urheilussa, Kirsi Piha

klo 13.15 – 13.45
Urheilija ja seura huutaa – mitä yritys haluaa kuulla? Laura Lepistö

klo 14 – 14.30
Tutkija viisastelee: Mitä urheiluorganisaatioiden tulee tietää ja viestiä, Arvoa urheilusta –hanke

klo 14.30 – 15
Tauko

klo 15 – 15.30
EuroFC, Jarno Kukila

klo 15.45 – 16.15
Urheilutapahtumat 2.0, Veli-Pekka Marin

klo 16.30 – 17.15
Future of sports consumption: The ”social digital sport fan”, Pedro Duarte

klo 17.15 – 18
Kuohuviinit Lemminkäisenkadun aulassa

klo 18 – 20.30
Foorumin vapaamuotoinen verkostoitumistilaisuus, Börs Night Club, Eerikinkatu 10, Turku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti